Hepimiz temiz, beyaz ve sağlıklı görünen dişler isteriz, ama ne kadar sağlıklı olursak olalım zamanla dişler lekelenir ve parlaklıklarını kaybederler.
Yediklerimiz ve içtiklerimiz (kahve,çay,kola,şarap), alışkanlıklarımız (sigara,pipo,puro), neredeyse her türlü gıdada bulunan renk verici maddeler gibi dişlerimizin sararmasına neden olan çok sayıda faktör vardır. Dişlerinizdeki renklenme ve lekelerden kurtulmak istiyorsanız doğru yerdesiniz!
Dünyada milyonlarca insan diş beyazlatma (bleaching) tedavisi ile daha parlak ve daha genç gülümsüyor. Diş beyazlatma tedavisi, doğru uygulanığında etkisi kanıtlanmış, dişlere kesinlikle zarar vermeyen, beyazlatma etkisi kalıcı olan bir tedavidir.
Diş Beyazlatma Nasıl Çalışıyor?
Diş lekelenmeleri iki sınıfa ayrılabilir: Dış ve iç lekelenmeler. Dış lekelenme dişin yüzeyinde görülür. İç lekelenmeler ise diş minesindeki mikro çatlaklar ve derin dentinde (diş minesinin altındaki tabaka) görülür. Diş macunları yüzeydeki lekeleri giderebilir. İç lekelenmeleri ise diş beyazlatma jelindeki aktif bileşenler temizler ve dişin rengi tedavi süresince açılmaya devam eder.
Diş beyazlatma benim için uygun mu?
Diş beyazlatmanın size uygun olmadığı durumlar olabilir. Eğer ön dişlerinizde yaygın dolgular, lamina ve kaplamalar varsa bunlar beyazlamaz ve beyazlatma sonrasında diğer dişlerden daha koyu renkte kalacakları için değiştirilmeleri gerekir. Bu konuda size en iyi bilgiyi diş hekiminiz verebilir.
Beyazlık ne kadar kalıcı?
Beyazlatma sonuçları oldukça kalıcıdır, tedavi sonrası çok uzun süre etkileyici gülüşünüzü korursunuz. Ancak tedavinin ilk günlerindeki ışıldamayı azaltan kaçınılmaz bazı faktörler bulunuyor (yeme içme alışkanlıkları,sigara vb.). Bu gibi durumlarda uyguladığımız touch-up tedavisi sayesinde dişlerinizdeki beyazlık tedavinizin sonrasındaki haline kavuşuyor.
Touch-up nedir?
Diş beyazlatma tedavisi gören hastalar için 6 ayda bir uyguladığımız beyazlık pekiştirici bir tedavidir. Diş taşı temizliğinin ardından hastamızın daha önce kullandığı beyazlatma plakları ile 30 dk uyguladığımız özel beyazlatma jeli ile dişleri ilk günkü parlaklığına kavuşuyor. Bu uygulamayı 6 aylık periyotlarla yaptığı taktirde dişleri beyazlatma sonrası ışıltısını her zaman koruyor.
Diş beyazlatma için tedavi seçenekleri nelerdir?
Kliniğimizde diş beyazlatma tedavisini ışık cihazları ile yapmıyoruz. Tedaviyi hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre kişiye özgü olarak planlıyoruz. En kısa sürede hızlı sonuç alınan ekonomik tedavi seçeneğinden, 8-10 hafta süren ağır diş lekelenmeleri olan vakalara uyguladığımız profesyonel tedaviye kadar uzanan geniş bir skalada uyguladığımız tedaviler sonrası 6 ayda bir ücretsiz touch up ile tedavi sonrası beyazlığın devamlılığını sağlıyoruz.
Beyazlatma diş ağrısına sebep olur mu?
Diş hassasiyeti diş beyazlatmaya bağlı olarak görülen geçici bir yan etkidir. Hassasiyet oluştuğunda ağrıyı gideren jellerle müdahale edebiliyoruz. Eğer hasta hassasiyet için risk almak istemiyorsa diş beyazlatma seansı öncesi 30 dk uygulanan hassasiyet giderici jel sonrası beyazlatma işlemine geçiyoruz.
Diş beyazlatmada lazer kullanımı daha etkili değil midir?
Bazı ofis tipi beyazlatma uygulamalarında ışık ya da lazer cihazı kullanılmaktadır.
Peki bu cihazlar ve lazerler gerçekten etkili mi?
Kesinlikle hayır. Çalışmalar göstermiştir ki diş beyazlatmada kullanılan Hidrojen Peroksit tek başına yeterlidir,ışık cihazlarının ek bir katkısı yoktur.