Tasarımı ve avangart marka kimliğiyle farklılaşmayı başaran İtalyan diş macunu markası Marvis, özellikle farklı ve diğer markalarda pek görülmeyen aromalarıyla ön plana çıkıyor. Marka, İtalyan Martelli ailesine ait.
Yaşlanmak, durdurulamayan bir süreç. Modern tıp çoğu hastalığımıza çözüm bulsa bile zamanın etkilerini durdurabilecek bir ilaç veya tedaviyi henüz geliştiremedi. Peki, neden yaşlanıyoruz?
Piyasadaki diş beyazlatma iddiasında olan çok sayıda diş macunu arasından değerlendirmek için OPALESCENCE diş macununu seçmemin nedeni, üretici firma olan ABD menşeili Ultradent firmasının kendine has özellikleri oldu.
Biomed Superwhite, doğal ürünleriyle öne çıkan Splat markasının bir ürünü. Diş macunu kimyasal içeriklerden uzak durmak isteyenler için %99 doğal içeriğiyle dikkat çekmeyi başarıyor. Gelin ürünün özelliklerine ve içeriğine daha yakından bakalım.
Travma (kaza), diş çürümesi, alışkanlıklar, diş eti hastalıkları gibi pek çok faktör diş kaybına neden olabilir. Bazı durumlarda ise doğuştan dişlerimizde eksiklik olabilir. Nedeni ne olursa olsun hem estetik hem de fonksiyonel nedenlerle kayıp dişi yerine koymak gerekiyor.
İmplant tedavisindeki iyileşme sürecindeki en önemli dönem, operasyondan sonraki ilk 48 saattir. Peki bu süreçte nelere dikkat etmelisiniz?
Meridol, diş eti bakımına odaklanan Almanya menşeili bir diş macunu. Türkiye pazarına yakın zamanda Colgate-Palmolive bünyesinde giriş yaptı.
Pandemi süreci sadece günlük hayatımızı değil, tüm iş yapış şekillerini değiştirdi. Değişen tedavi süreçlerini ve yeni uygulamalarımızı sizin için derledik.
Diş çekim işlemlerini 3 kategoriye ayırabiliriz: Basit diş çekimleri, komplikasyonlu diş çekimleri ve cerrahi diş çekimleri.
Birçoğumuz farkında olmadan diş sıkıyoruz. Giderek yaygınlaşan bu rahatsızlığın ağız sağlığımıza olan etkileri nelerdir? Tanı ve tedavisi nasıl yapılır?
Günümüzün yoğun ve dinamik dünyasında stres çoğu insan için ortak bir sorundur. Peki kronik stresin ağız sağlığımıza etkileri nelerdir?
Son zamanlarda oldukça popüler olan Aktif Karbon diş macunları gerçekten dişleri beyazlatıyor mu? Dişler için olumsuz etkileri var mı? Günlük kullanım için uygun mu?
Diş taşı, dişlerin üzerinde oluşan ‘dental plak’ın sertleşmesi (kalsifiye olması) ve diş yüzeylerine yapışması sonucu oluşan bir tabakadır. Diş taşı oluşumu doğal bir süreç olmakla beraber oluşum miktarını belirleyen bazı faktörler vardır.
Amalgam (Gümüş Renkli Diş Dolguları), civa, gümüş, kalay ve bakır içeren metallerin bir kombinasyonundan yapılır. “Gümüş dolgu’ olarak tanımlanan diş amalgamı, diş hekimleri tarafından 100 yıldan uzun süredir kullanılmaktadır.
Diş çürümesi, dişin en dışındaki koruyucu ve sert tabaka olan diş minesinin kaybıdır.
Sakız reklamlarında dişleri parlayan, adeta ışık saçan karakterler gerçeği ne ölçüde yansıtıyor ?
Ağız ve diş yapımız, yaşamımız boyunca çeşitli evrelerden geçer. Genellikle 17-21 yaş arası gerçekleşen önemli bir dönüm noktası da 3. azı dişlerinin sürmesidir.
Diş macunu seçenekleri her geçen gün artıyor. Doğru diş macununu seçebilmeniz için size bir rehber hazırladık!
İyi ağız bakımı her zaman önemlidir. Özellikle hastaysanız, daha da önemlidir.
Hamilelik, bir kadının hayatında çok önemli bir zamandır ve ağız sağlığınızı korumak, genel sağlık ile doğrudan ilişkildir.
Dil pearcingleri, gençler arasında oldukça popüler bir uygulama, bir kendini ifade biçimi. Peki ağız piercingleri zararlı mı ? Yol açabilecekleri riskler nelerdir?
İnsanların kanal tedavisinden çekinmelerine, biraz da korkmalarına neden olan hatalı bilgilerin doğrularını yazdık!
Kuru diş fırçalama, dişleri diş macunu kullanmadan fırçalamaktır. Pek çok kişiye hoş bir fikir gibi gelmese de ağız sağlığı için ciddi faydaları vardır.
Dişleriniz vücudunuzdaki en sağlam doku olsa da tamamen aşınmaz değiller. Bazı "masum" alışkanlıklar, sürekli yapıldığında zamanla dişlerinize ciddi zararlar verebilir.
Dişleri aşındıran en yaygın 6 alışkanlığı ve bunlardan kurtulmanın yollarını derledik.
Ortodontik tedaviye başlamadan önce 20 yaş dişlerinin çekilmek istenmesinin başlıca nedeni, tedavi ile düzelecek olan dişlerin 20 yaş dişlerinden dolayı tekrar çapraşıklaşmasının önüne geçmektir.
Plak, gece ve gündüz sürekli olarak dişlerinizin yüzeyinde oluşan bir bakteri tabakasıdır. Her gün temizlenmezse diş çürümesi, ağız kokusu, diş eti iltihabı ile sonuçlanabilir.
Ağız kokusu olan bireylerin çoğu bu durumdan haberdar değildir. Yaştan bağımsız olarak herkesi etkileyebilecek yaygın bir sorundur.
Ağız kokusundan şikayetçi iseniz öncelikle diş hekiminizi ziyaret edin ayrıntılı bir muayene yapmasını isteyin.
Diş estetiğinizi iyileştirmek istediğinizde mükemmel gülümsemeyi elde etmek için dişlerinizi restore edebilecek pek çok seçenek vardır. Ön dişler kaplamalar (kuronlar), porselen lamine veneerler (yaprak porselenler), kozmetik dental bonding veya bunların kombinasyonu ile restore edilebilir.
Genellikle süt dişleri 6-7 aylıkken patlamaya başlar. Yine de bu süre sabit değildir. Bazı bebeklerin ilk dişlerinin sürmesi 18. ayı bulabilir. Öte yandan 3. ayda diş çıkaran bebekler, hatta doğduğunda ağzında dişi bulunan bebekler de vardır.
Fissür örtücüler, çocukların azı dişleri üzerindeki çukurları (fissürler) örten, çürük önleyici özelliği olan sızdırmaz tabakalardır.